30 Mayıs 2018 Çarşamba

Gelin Pastası & Muhallebili Süt Şerbetli Kek



Bu lezzet anlatılmaz yaşanır Nefis bir tarifim var mutlaka defterinize not edin ve en kısa zamanda deneyin derim pişman olmazsınız Bulut kadar hafif asla bir dilim yetmez Gelin Pastasi 

Gelin dedigin suslu olur dimi çileklerle süsledim ve ba-yil-dim bu tarife Neval’im @nevalcoskun 
su atta gordugunuz kek varya bulut kadar hafif ve pofidik usteki krema ipek gibi 

Malzemeler:(Dikdörten Cam Kap tam geldi kesim şeklinize göre 15-24 dilim çıkar )
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin:
  • 3,5 su bardagi süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema veya 1 pk krem şanti de olabilir
  • üzerine serpmek için Hindistan cevizi
Yapılışı: 
  • Yumurta ve toz şeker bir karıştırma kabına alınarak birlikte çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek tekrar çırpılır ve yağlanmış dikdörtgen borcama dökülerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kontrolu pişirilir.(her fırın değişiklik gösterebilir)
  • Kek pişince fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
  • Muhallebi için, orta boy bir tencereye krema hariç tüm malzemeler alınarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Ocaktan indirince hemen krema da ilave edilerek 2-3 dakika karıştırarak kenara alınır 
  • Keki ıslatmak için, küçük bir kapta süt ve şeker ısıtılmadan eriyinceye kadar karıştırılır.(Isıtmanıza gerek yok sadece şeker tanecikleri eriyene kadar) 
  • Karışım soğuk kekin üzerine dökülerek ıslatılır. 
  • Sonra muhallebi de eşit olarak dökülerek soğumaya bırakılır.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirilir komple kapatılır istenen meyveler ile süslenir 2-3 saat dinlendirilerek servis edilir
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Etiketler