12 Kasım 2018 Pazartesi

Bir İtalyan Klasiği Focaccia & Ekşi Mayalı Foccacia


Sevdiğim İtalyan lezzetlerinden biridir focaccia. Zeytinyağlı bir hamur üzerinde tuz parçacıkları, domates, zeytin kuru soğan ister kahvaltıda isterseniz de çayın yanında nefis bir eşlikçi.


Ben bu kez Ekşi Maya ile denedim nefis oldu ama sizin elinizde hazır ekşi mayanız yok ise onun yerine instant maya ile de denebilirsiniz vereceğim bu ölçüler ile birebir yaptım ve gördüğünüz döküm tava boyutunda bir ekmeğim oldu.
Bende İtalyan Ekşi Maya var onun içeriğinizi aşağıda yazıcam

Malzemeler: 

İtalyan Ekşi Maya içeriği 
  • Un,Su,bal,zeytinyağ - Önceden hazırlanmış beslenmiş
Hamur için: 
  • 120 gr ekşi maya
  • 230 gr su
  • 20 ml zeytinyağ
  • tuz
  • 450 gr un
Hamuru yağlamak için: 
  • Zeytinyağ
Üzeri için:
  • İkiye kesilmiş kiraz domates
  • Taze nane
  • keki
  • deniz tuzu (iri tuz)
Yapılışı:
  • Ekşi Mayayı , unu, zeytinyağ ve tuzu karıştırın ve yoğurun. 
  • Elde edeceğiniz hamur yumuşak ve nemli bir hamur olucak
  • Yoğurulan hamuru top haline getirin ve zeytinyağı ile yağlanmış bir kaseye alıp üzerini streç filmle sarın
  • Ilık bir ortamda yaklaşık 2-3 saat mayalanması için bekletin 
  • Sürenin sonunda, kabarmış hamuru yağlı kağıt serilmiş kare bir fırın kabına alın ve avuç içlerinizle bastırarak hamuru iyice yayın. 
  • Zeytinyağını hamurun üzerine dökün ve üzerini strecle kapatım mayanması için yaklaşık 1 saat kadar ılık ortamda bekletin
  • Hamur kabardığında, parmaklarınızla hamurun üzerine bastırın ve üzerine ikiye kesilmiş domatesleri, nane yapraklarını kekik toplarını ve deniz tuzunu serpiştirin İsterseniz zeytin ve kuru soğanı da dilimleyerek koyabilirsiniz
  • Önceden ısıtılmış 180 dereclik fırında focaccia'yu yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Etiketler