8 Eylül 2019 Pazar

Oopsie Un Yok Glutensiz, Bol Proteinli, OOPSİE Ekmeği Nasıl Yapılır? Ketojenik Beslenme Tarifleri

Merhabalar;
Bugun sizler için pofidik bulut kadar hafif bir tarifim var üstelik zaman zaman glutensiz beslenmeye ihtiyaç duyduğumuzda ya da diyet yaptığımızda yardımınıza koşacak tarif Ketojenik beslenmeye de uygun  
Dusuk glisemik endeksli,karbonhidratsiz, sekersiz, unsuz, glutensiz, bol proteinli, yapimi cok kolay olan bir ekmek cesidi aslinda ekmek demek ne kadar dogru ama karbonhidrat icerigi nedeniyle ekmek yemeyen Ketojenik ,Dusuk karbonhidratli beslenenler ya da sagliksiz olmasi nedeniyle ekmegi hayatindan cikarmak isteyen herkes icin iyi bir alternatif
İçinde sadece yumurta ve peynir var ,kalori bakımından da oldukça masum 
Yapımı pratik, pişirmesi hızlı. 
Sofranızı kurana kadar hazır

Oopsie ekmeginin orijinal tarifinde sadece peynir, yumurta ve krem tartar bulunuyor

Tarife gelince çok basit


Malzemeler;
  • 3 yumurta (Beyaz ve sarı ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı krem peynir veya labne veya süzme yoğurt veya lor (Orjinali krem peynir)
  • 1 çay kaşığı krem tartar (yoksa kabartma tozu veya karbonat ta olur, ben kabartma tozu kullandım ama krem tartar daha ekmeksi bir yapi kazandiriyor) 
  • tuz
Yapılşı:
  • Yumurta beyazı ve sarılar dikkatlice ayrılır
  • Beyazlar kabartma tozu ve tuzla köpüksü bir kıvam alıp ters çevrildiğinde akmayacak şekilde olana kadar çırpılır
  • Sarılarada labne olave edilerek çırpılır 
  • Derin bir kabın içinde beyaz ve sarılar yavaşça karıştırılır
  • Yağlı kağıt serili tepsiye kepçe yaprdımı ile aralıklı dökülür 
  • Önceden ısıtılmış 150°C firinda 20 dk pisirilir, ilk 15 dk dan sonra kontrol edip ust ve alt rengini kontrol edin,
  • İster sade ister tatlı , tuzlu afiyetle tükenin

Hiç yorum yok:

Etiketler