Gunaydın
Evde yapılabilen lezzetleri cok seviyorum
ŞEKERSİZ Erik Pestili Yaptım bazılarına @bellanutpeanutbutter Fıstık Ezmesi bazılarına da Toz Antep Fıstıgı koydum nefis sağlıklı bir atıştırmalık oldular
Erikler Pazar tezgahından kalkmadan deneyin derim
Erikler Pazar tezgahından kalkmadan deneyin derim
Erik , vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesine, su dengesinin korunmasına, hormon- ve enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynamakta.
Evde pestil yapmak sanıldığı kadar zor değil
- 1,5 kg.kadar kırmızı erik (çekirdekleri çıkan)
- 1 kahve fincanı su
- İç Dolgusu -isteğinize bağlı sade de yapabilirsiniz veya benim yaptığım gibi şekersiz fıstık ezmesi veya toz antep fıstığı kullanabilirsiniz.
Yapılışı;
- Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp bir tencereye koyun , üzerine 1 kahve fincanı suyu ekleyip orta harlı ateşte erikler yumuşayıp dağılana kadar pişirin.
- Pişen erikleri kevgirden geçirin
- çıkan akışkan kıvamlı erik marmeladını -ben silpat kullandım daha rahat oldu veya cam, çelik bir tepsiye döküp çok kaın olmayacak şekilde bir spatula yardımı ile yayın
- Güneş alan bir yerde kuruması için bekletin , güneş gören bir yerde sabahtan akşama kadar bu şekilde bekleyen pestilin ön yüzü kurumuş olur,Pestili başka bir bezin üzerine ters çevirin ve diğer sabaha kadar arkasınında kurumasını bekleyin.
- Hava sıcak ise 1- 2 günde pestilimiz kurur ve hazır hale gelir
- Bir köşesinden kaldırıp sivri bir alet yardımıyla pestili silpattan ayırmaya başlayın, zaten gzel kuruduysa elinizle çektiğinizde yırtılmadan kalkacaktır
- Silpattan ayrılan pestili, ters yüzeyi içe gelecek şekilde kısa kısa katlayıp makasla kesin.
- İstediğiniz büyüklüklerde dilimler yapıp sarın
- Afiyet Olsun
1 yorum:
Çok iyi ve tamamen doğal bir tarif. Harika gözüküyorlar.
Yorum Gönder