3 Ekim 2019 Perşembe

ŞEKERSIZ NİŞASTASIZ ERIK PESTILI & FISTIK EZMELI ANTEP FISTIKLI PESTIL

Gunaydın
Evde yapılabilen lezzetleri cok seviyorum 
ŞEKERSİZ Erik Pestili Yaptım bazılarına @bellanutpeanutbutter Fıstık Ezmesi bazılarına da Toz Antep Fıstıgı koydum nefis sağlıklı bir atıştırmalık oldular 
Erikler Pazar tezgahından kalkmadan deneyin derim



Erik , vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesine, su dengesinin korunmasına, hormon- ve enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynamakta. 

Evde pestil yapmak sanıldığı kadar zor değil 
Fakat terasınız varsa işiniz çok daha kolay,bazı yerlerde pestilin serilip kurutulacağı bir yer bulunmamakta, olsa bile hava kirliliği buna müsaade etmemektedir,eğer böyle bir durumdaysanız, pestilin üzeri hafifçe kuruyana kadar evin içerisinde bekletilmeli, daha sonra balkonda güneş alan bir yere serilerek hızlıca kuruması sağlanır


 Malzemeler
  • 1,5 kg.kadar kırmızı erik (çekirdekleri çıkan)
  • 1 kahve fincanı su
  • İç Dolgusu -isteğinize bağlı sade de yapabilirsiniz veya benim yaptığım gibi şekersiz fıstık ezmesi veya toz antep fıstığı kullanabilirsiniz.
Yapılışı;
  • Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp bir tencereye koyun , üzerine 1 kahve fincanı suyu ekleyip orta harlı ateşte erikler yumuşayıp dağılana kadar pişirin.
  • Pişen erikleri kevgirden geçirin
  • çıkan akışkan kıvamlı erik marmeladını -ben silpat kullandım daha rahat oldu veya cam, çelik bir tepsiye döküp çok kaın olmayacak şekilde bir spatula yardımı ile yayın
  • Güneş alan bir yerde kuruması için bekletin , güneş gören bir yerde sabahtan akşama kadar bu şekilde bekleyen pestilin ön yüzü kurumuş olur,Pestili başka bir bezin üzerine ters çevirin ve diğer sabaha kadar arkasınında kurumasını bekleyin.
  • Hava sıcak ise 1- 2 günde pestilimiz kurur ve hazır hale gelir
  • Bir köşesinden kaldırıp sivri bir alet yardımıyla pestili silpattan ayırmaya başlayın, zaten gzel kuruduysa elinizle çektiğinizde yırtılmadan kalkacaktır 
  • Silpattan ayrılan pestili, ters yüzeyi içe gelecek şekilde kısa kısa katlayıp makasla kesin.
  • İstediğiniz büyüklüklerde dilimler yapıp sarın
  • Afiyet Olsun

1 yorum:

Mide Muhendisi dedi ki...

Çok iyi ve tamamen doğal bir tarif. Harika gözüküyorlar.

Etiketler