Tartalötler hazır Fermodan aldım.
Sadece iç kremasını , meyvelerini ve jöleyi hazırladım.
Krema tarifini sevgili Burcu nun ÇİLEKLİ MİNİ TARTLAR ( PAUL TARZI) tarifinden aldım http://pastaci.blogspot.com/search/label/TARTLAR%20VE%20KEKLER
Malzemeler:
- 250 gr süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 3 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
Jölesi:
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Üzerine:
- Mandalin
- Böğürtlen
- Elma
Yapılışı:
- Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vermesi için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz. Hazırladığım kremayı devamlı karıştırarak soğutuyorruz.Soğuduktan sonra tatlı kaşığı ile tartalötlerin içine paylaştırıyoruz ve üzerlerine meyvelerimizi diziyoruz.
- Jöle için şekeri, nişastayı suyla karıştırarak pişiriyoruz hazırladıktan sonra en 6-8 dakika devamlı hızlı hızlı çırparak jöleyi ılıklaştıralım ve ondan sonra meyvelerimizin üzerine dökelim. Çok sıcakken dökmemeliyiz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder