Bayram baklavasız olmaz tabiki
biraz üşencilik yapıp hazır yufkadan yaptım Fıstıklı Baklavayı
Malzemeler;
- 500 gr Yu-ka baklava yufkası pakette 25 ad va http://www.yu-ka.com.tr/urun/
- 250 gr.Yağ.(150 gr.margarin/100 gr.tereyağ önerilir.)
- 150 gr. Yeşil fıstık
- 3,5 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Şeker
- 1/5 Limon
- 1/4 Çay Kaşığı Tuz
- Tepsiyi yağladıktan sonra yufkaları her 3 yaprakta bir erittiğimiz yağ ile yağlayarak 15 adedini seriyoruz.
- İç malzemenin serpiyoruz.
- Yine 3 yaprakta bir yağlayarak kalan yufkayı aynı şekilde üzerine seriyoruz.
- İsteğe göre dilimledikten sonra kalan yağı sıcak olarak üzerine döküyoruz.
- 180 -200 c'de ön ısıtma yapılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttığımız baklavayı 5 dk beklettikten sonra ılık olan şurubu döküyoruz.
- Bir müddet dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
1 yorum:
çok güzel görünüyor ellerine sağlık..
Yorum Gönder