Malzemeler - Kek ;
- 1 su bardağı un
- 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
- 3/4 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- çok az tuz
- 90 gram tereyağı, oda sıcaklığında
- 2/3 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı ince rendelenmiş havuç
- 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz içi
- 1/3 su bardağı hindistan cevizi
- 1/3 su bardağı kurutulmuş Likapa (veya kuru üzüm )
Krema için;
- 60 gram tereyağı, oda sıcaklığında
- 300 gram labne peynir
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın.
- 23×5 cm’lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unlayın ve bir kenara ayırın.
- Bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı, toz zencefili ve tuzu karıştırın.
- Diğer bir kapta rendelenmiş havuç, kıyılmış ceviz, hindistan cevizi ve Likapaları karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelmiş tereyağını bir kapta iyice yumuşayana kadar çırpın.
- Şeker ekleyip 5 dakika daha çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ardından unlu karışımı azar azar ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla un iyice yedirilene kadar karıştırın.
- Ardından havuçlu karışımı da ekleyip karıştırın.
- Kabınıza döküp üzerini düzleyin ve fırında 35 dakika boyunca pişirin. Pişip pişmediğini ortasına batıracağınız bir kürdanla test edin (kuru çıkıyorsa olmuş demektir)
- Krema Yapılışı:
- Oda sıcaklığına gelmiş tereyağını bir kapta iyice yumuşayana kadar çırpın.
- Labne peyniri ve pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kekin tepesine bir spatula yardımıyla sürüp buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder