Aşure
Malzemeler:
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1/2 su bardağı kuru fasulye
- 1/2 su bardağı nohut
- 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 3 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 2 çorba kaşığı fıstık içi
- 1 çay bardağı fındık
- 1 orta boy elma
- 1/2 su bardağı kayısı
- 2 çorba kaşığı gül suyu
- tarçın
- nar
- Nohut,buğday ve fasulye 1 gece öncesinden ıslatılır.
- daha sonra nohut ve fasulye bir kapta , buğday ayrı kapta yumuşayana kadar kaynatılır.
- üzüm,fındık,kayısı,kuş üzümü ılık suda bekletilir.
- Buğday piştikten sonra içine şeker,nohut,fasulye,kayısı,fındık,ceviz, kuş üzümü ,elmaları kabukları soyulmuş küp küp doğranmış olarak içine atıp 10-15 dk kadar kısık ateşte kaynatın.İsteğe bağlı olarak ateşten aldıktan sonra gülsuyu ilave edip kaselere paylaştırın.
- üzerini istediğiniz şekilde süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder