Malzemeler:
- 125 gr tereyağ
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
- Oda ısısında yumuşamış tereyağ , pudra şekeri ve yumurtayı bir kapta parmak uçlarımızla iyice birbirine yedirelim.
- Daha sonra üzerine nişasta,un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim
- Ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edelim ve 25dk kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Bütün kurabiyeleri hazırladıktan sonra , soda şişesi gibi küçük bir cam şişe ile şişe ağzı önce düz bir tabakta bulunan kakao ya baturalım daha sonra yuvarlanmış kurabiyelerimize bastıralım.Bu şekilde kurabiyelere daire biçiminde kakao bulaşması sağlanır.Bütün kurabiyelere aynı işlem uygulanır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Afiyet Olsun..
6 yorum:
mantar kurabiye ağızda dağılan enfess lezzette bir kurabiyedir.çocukluğumdan beri çok severim.ellerinize saglık çok hoş olmuşlar
sevgiler
Merhaba mantar kurabiyeye bayılırım, bu şık kutularda sunum harika olmuş ellerinize sağlık..
slm canım
bende yaparım bu kurabiyeyi çok güzel olur.seninkilerde harika olmuş ellerine sağlık
iyi bir haftasonu dilerim
cok severim eline saglik
slm
keki görürüm diye deldim ama koymamışsın.bekliyorum.tadını nasıl buldun merak ettim.iyi bir hafta dilerim
sevgiler
merhaba
kurabiyeler çok güzel görünüyorlar..
ellerinize sağlık..
http://mutlulukdefteri.blogcu.com
Yorum Gönder