Malzemeler:
- 4 yumurta
- 250 ml su
- 100 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 150 gr un
İç Kreması:
- 1 kutu sıvı krema 200 gr.
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
- birkaç damla böğürtlen suyu
- 2-3 ad böğürtlen
Çikolata Sosu :
- 15 ad madlen çikolata bitter ve sütlü karışık
- 1/2 çay bardağı süt
Yapılışı:
- Ufak bir tencerenin içine suyu , küp şeklinde kesilmiş tereyağını ,tuzu ve şekeri kısık ateşte kaynatalım.Tereyağı eridiktikten sonra içine yavaş yavaş unumuzu ilave ederek hamurun topaklanmaması için hızlı hızlı çırpalım , ılıması için bir kenara alalım.Hamur ılıdıktan sonra yumurtalarımızı tek tek ilave edelim.Önce bir yumurta biraz çırpalım daha sonra 2.ci yumurta tekrar çırpalım bu şekilde 4 yumurtamızıda ilave edelim ve mikserile düşük hızda çırpmaya devam edelim.
- Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtalım.Hazırladığımız hamurumuzu, fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimize sıkma torbasına taktığımız geniş duy ile ceviz büyüklüğünde sıkalım. Isıttığımız fırınımıza tepsimizi koyalım.Fırın kapağımız biraz aralık bırakarak yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirdiğimiz hamurlarımızı , fırın telinde soğutalım.
- Profitroler kenarda beklerken kremamızı hazırlayalım.1 pk kremanın içine pudra şekerini , böğürtlen suyunu ve böğürtlenleri aralım mikserle koyu bir kıvama gelende dek çırpalım.
- Soğuduktan sonra içlerine kremamızı dolduralım ve içlerine böğürtlen koyalım.
- Daha sonra çikolatalarımzı süt ile kısık ateşte eritelim.Profitrolerinin üzerine kaşıkla rastgele çikolatayı gezdirelim.Böğürtlen ve antep fıstıkları ile süsleyelim.
Afiyet Olsun..
2 yorum:
harika bir tarif bu..
ellerinize sağlık. pek sevdim ben meyve hafifletmiştir.. Ohh nasıl canım istedi :)
sıcacık sevgiler.
Mutlu bayramlaaaar
ımmm nefis görünüyorlar
ellerine emeklerine sağlık cnm
sevgiylekal
Yorum Gönder