Malzemeler:
- 1 bağ semizotu
- 1/2 su bardağı yemeklik bulgur
- 3 diş sarımsak
- 1 ad orta boy soğan
- 1/2 çay bardağo kadar zeytinyağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 ad küp şeker
Yapılışı:
- Sarımsak ve soğan küp küp doğranır ,içine küp şeker atılır hafif pembeşinceye kadar sotelenir.
- Üzerine ayıklanıp yıkanmış bulgurlarımız ilave edilir tenceremizin kapağı kapatılarak biraz buharında yumuşaması sağlanır.
- Daha sonra doğranmış semiz otu (ben genelde elimle ufak parçalara bölerim) ve su ilave edilerek suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.İsteğe göre yoğurt ile servis edilir
Afiyet Olsun
4 yorum:
Vildan'cım merhaba çok severim semizotunu çokta faydalı bir sebze ellerine sağlık enfes görünüyor öptüm...
Sevgili Vildan geç keşfettim ama süper bi yemek bu,eline sağlık nefis olmuş.sevgilerimle...
HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞE
Sevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30 1.hafta da birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık. 2.hafta bugün başladı,tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah.
SEVGİ VE SELAMLARIMLA
Susamcorekotu.blogcu.com
Çok besleyici ve leziz..:)
sevgiler
Yorum Gönder