Bu tarifimi sevgili Nino ' nun Esra'nın anısına düzenlediği etkinliğe gönderiyorum.Kendisine kolaylıklar dilerim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 ad orta boy soğan
- 5-6 dilim pastırma
- 2 ad orta boy domates
Yapılışı:
- Kuru fasulyelerimiz akşamdan ılık suya yumuşamaları için koyulur.
- Ertesi gün düdüklü tenceremizde kısık ateşte 1,5-2 saat kadar kaynatılır.
- Soğanlarımız küp küp doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur,üzerine minik minik dilimlediğimiz pastırmalarımız ilave edilerek kavrulmaya devam edilir domateslerimizde küp küp doğrandıktan sonra hepsi birlikte sotelenir.
- Haşladığımız kuru fasulyemizin üzerine bu karışım ilave dilerek 5-10 dk kadar kaynatılır.
- daha sonra güveç kaplarımıza paylaştırılır üzerine bir dilim domates ve biber konularak
- 10-15 dk kadar fırında üzerleri kabuk tutana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
13 yorum:
ellerinize saglik cok tsk ederiz katildiniz icin sevgiler
Ellerinize saglik adi bile yetiyor inanin lezzetini anlamak icin muhtesem tek kelimeyle...
sevgiler...
Esra'nın ruhu şadolsun.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle
Ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor.
Nefis görünüyor.Ellerine saglik...
ellerine sağlık vildancım çok gzüel olmuş... güveçte pişen şeyler her zaman daha leziz olurlar... sevgiler canım
Kış yemeklerinden en çok sevdiğimdir gerçi pastırma sevmem ama bu yemeğe bayılırım. Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
çok güzel görünüyor güveçte pastırmalı fasülye..elinize saglık.sevgiler.
Şahane görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
merhaba
herşey harika görünüyor. ben nedense yeni haberdar oldum bloğundan. kendime de ekliyorum canım seni..
sevgiler
Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
Eline sağlık canım,çok leziz görünüyorlar doğrusu...Sevgiler..........
Ve Allah, kuru fasulye ile pastırmayı yarattı ve onları bir araya getirdi:)) Hiç bir tarihte hiç bir güç onları ayırmayı beceremedi:)Ellerine sağlık...
Yorum Gönder