Kalorisi düşük, hafif ve sağlıklı bir tatlı oldu.
Üzeri çıtır yufka ile az yağlı bol meyveli
Malzemeler:
- 900 gr elma
- 6 yemek kaşığı toz şeker-75 gr.
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu-15 ml.
- Yarım su bardağı kuru üzüm-75 gr.
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 4 ad ince baklava yufkası
- 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin-30 gr.
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmaları souyup çekildeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın
- Tozşeker ve limon kabuğu rendesi ile bir tencereye koyun
- Limon suyunu üzerine dökün
- Sürekli karıştırarak kaynatın,elmalar yumuşayana kadar 5 dk pişirin
- Kuru üzümleri ve tarçını ilave edip karıştırın
- Karışımı küçük borcam veya küçük kek kalıbına yayın, soğumaya bırakın
- Fırınımızı önceden 180 derece ısıtın
- Yufkaları fırça yardımı ile yağlayın,meyvelerin üzerini örtecek şekilde gevşek bir biçimde serin
- Yufkaların üzeri kızarıp hafif gevrek olana kadar 25-30 dk kadar pişirin.Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın
Afiyet Olsun.
2 yorum:
acaba bir adet baklava yufkasını da altına sersek olmaz mı?ellerinize saglık.
ımmm bayılırım buna ellerine sağlık canım
Yorum Gönder