Haşhaşlı Kek'i ilk defa denedim Süper oldu.Demirbaş listesine eklendi :) Tarif Ufukmutfak' tan aynen yazıyorum. Malzemeler;
Üstü için;
HAZIRLANIŞI;
Afiyet olsun.
- 2 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1,5 su bardağı haşhaş (1 su bardağından 2 parmak az kullandım)
- 1 su bardağı sıcak su
- 150 gr tereyağı (Oda sıcaklığında )
- 1 su bardağı+3 çorba kaşığı toz şeker
- 3 paket vanilya
- 7 adet yumurta (5 adet kullandım )
- Yarım paket kabartma tozu
- NOT; ben orjinal tariften farklı olarak yukarıdaki malzemeler 1 su bardağı kadar un ekledim.
Üstü için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI;
- Haşhaşı 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 10 dk. kadar pişirin.
- Tereyağı, şeker, vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın.
- Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp ayrı ayrı çırpın. Beyazı kar gibi oluncaya kadar çırpmanız gerekiyor.
- Yumurta sarılarını şekerli karışıma katın ve çırpın. sonrasında ceviz, un ve kabartma tozunu ve en son haşhaşı ekleyin.
- Karışıma en son kar halindeki yumurta aklarını ekleyin ve hafif hafif karıştırın.
- Kek karışımını yağlanmış kare borcama dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. ( Herkesin fırını farklı pişirebilir. Bu sebeple pişip pişmediğini kontrol edin)
- Kek soğuduktan sonra Krem şantili Hindistan cevizli karışımını hazırlayarak kekin üzerine sürün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
1 yorum:
vildan harıka pastalar tebrikler edirne
Yorum Gönder