Un helvasını aslında hiç sevmem ama Mutfak Sırların' da gördüğümden beri aklımdan çıkmıyor.Denedim çok güzel oldu , her gelen misafire yapar olduk :) tarifi bire bir aktarıyorum ,
tarifte şeker 2,5 su bardağı ilk denememde yaptım bana çok şekerli geldi , daha sonra 1,5 su bardağı ile denedim bizim için tam oldu.
tarifte şeker 2,5 su bardağı ilk denememde yaptım bana çok şekerli geldi , daha sonra 1,5 su bardağı ile denedim bizim için tam oldu.
Malzemeler:
- 250 gr margarin -1 paket
- 2 su bardağı un
- 2,5 su bardağı toz şeker (ben 1,5 kullandım)
- 2,5 su bardağı süt
- üzeri için toz ceviz
- 2,5 su bardağı süt kaynatılır
- Tencerenin içinde margarini eritin, eriyen margarine un ilave ederek kokusu çıkana kadar tahta kaşıkla kavurun , içine toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin , un toparlanınca sütü ilave edip hızlıca karıştırın koyu muhallebi kıvamında olucak.
- Helva tencereden tamamen kurtulup toparlanınca ocağın altını söndürün tencerenin kapağı kapatıp 15 dk kadar demlendirin
- Eğer dondurma topları halinde servis edecek iseniz dondurma kaşığı ile alıp servis tabağına koyun üzerini ceviz ile süsleyip servis yapın , veya kare olarak servis etmek isterseniz Helvayı sıcak iken kare borcama döküm üzerini düzeltin 15-20 dk kadar donmasını bekleyip bıçakla kare şeklinde kesip üzeri ceviz ile süslenin bu şekilde de servis edilebilir.
Afiyet Olsun.
2 yorum:
merhaba sütü helvaya sıcakken mi ekliyoruz??
Sütü kaynatıyoruz , diğer tarafta unumuzu ,şekerimizi kavurup üzerine sütü ekliyoruz
Yorum Gönder