Yaz günlerinde içimizi serinletecek mis gibi Vişne şurubu , yapımı oldukça pratik
Malzemeler:
- 3 kg vişne
- 1,5 kg toz şeker
Yapılışı:
- Vişnelerimizi temizleyip bir güzel yıkıyoruz,(Çekirdekleri kalıyor)
- Derin bir tencereye vişnelerimizi koyup üzerine toz şeker ilave edip 30 dk kadar toz şekeri emmesini bekliyoruz,daha sonra kısık ateşte vişnelerin kendi bıraktığı su ile 1 saat kadar kaynatıyoruz
- Vişnelerimiz şekeri emip kendi suyunu bıraktıktan sonra soğuması için bir kenara alıyoruz
- Soğuduktan sonra bir süzgeçten tahta kaşık yardımı ile vişnelerin suyunu çıkartıyoruz (vişneleri ezerek)
- Çıkan Vişne suyumuzu tencereye alıp fokurdayana kadar kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
- Sulandırarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder