1 tarif ile 2 lezzet poğaça ve ekmek isteğinize bağlı ben tek ölçü yaptım hamuru ikiye böldüm pazar kahvaltısında ikram ettim.Poğaca hamuru puf puf yemeğe doyulmaz
Cevizli Minik Ekmekler
Malzemeler;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 paket instant maya 10 gr paket
- 5-6 su bardağı un (ele yapışmayan hamur kıvamında az gelirse azar azar un eklenebilir)
- 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için
- üzerine susam , çörekotu veya toz kırmızı biber (tuzlu poğaça için)
Cevizli Ekmek için:
- ceviz parçaları
Zeytinli için:
- dilimlenmiş zeytin parçaları
Yapılışı:
- Su ve Süt cezvede ısıtılır çok sıcak olmayacak(ılık)
- Geniş bir kapta un,şeker,tuz ve toz maya harmanlanır
- Ilıyan su ve sütümüze yağ ilave edilir karıştırılır ve kuru malzemelerin içine dökülür hamur yoğurulur
- Kulak memesi kıvamında ele yapılmayan bir hamur elde edilir.
- hamur ikiye ayrılır bir kısmına zeytin , diğer yarısına ceviz ilave edilir ayrı kaplarlarda yoğulur
- Yoğurma işleminden sonra kapların üzeri bir bezle kapatılır 15 dk kadar mayalanması beklenir.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır tesiye dizilir Zeytinli poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir
- Cevizli ekmekler de aynı şekilde ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır tepsiye dizilir üzerine sadece kabuklanmaya başladıkça fırça yardımı ile su sürülür.
- 180 derecelik fırında en az 20-25 dk pişirilir.
- Sıcak sıcak servis edilir.
Zeytinli Puf Poğaça
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder