13 Mart 2013 Çarşamba

Ev yapımı Yoğurt

Hafta sonları alınan süt ile evde yoğurt mayalanır bizim Minik kuş yoğurdu biraz tatlımsı sevdiğinden içine bazen 1 kaşık pudra şekeri ilave ediyorum


Malzemeler;
  • 2 lt süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt maya için
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri isteğe bağlı




Yapılışı;
  • 2 lt süt kaynatılır.Üzeri kabuklanmaya başladı ise pişmeye başlamıştır.
  • Pişen süt soğuması  için bir kenarda bekletilir ara sıra karıştırarak kabuk tutması önlenir , kabul tutması durumunda kaşıkla alınabilir
  • Sütümüz soğuduktan sonra (serçe parmağınızı sütün içine batırın sütün sıcaklığı parmağımızı yakmayacak ılıktan biraz daha sıcak kıvamda olması gerekli) 1 litrelik cam kavanozların yarısına kadar doldurun içine mayayı ve pudra şekerini ilave edip karıştırın üzerine kalan sütü ilave edin tekrar karıştırıp kapağını sıkıca kapatın
  • Kavanozları çok oynatmadan sıcak durması için bir örtü ile hertarafını sarın ılık bir oratmda en az 2-3 saat bekletin (sıcak petek yanına konulabilir) daha sonra kavanozlarımız buzdolabında muhafaza edebiliriz.
Afiyet Olsun..




1 yorum:

Tully dedi ki...

Teşekkürler Vildan Abla. Bende böyle yapıyorum ama biraz sulu oluyor benimki:(( Elimin ayarı yok sanırım

Etiketler