Daha önceden yapılmış fakat yayınlanmakta gecikmiş bir tarif.
Tarifin kaynaği Mutfak Sırları
Nemli, haşhaşlı ve hafif limon aroması ile nefis bir kek oldu.Tarif arşivimde bulunması için aynen yazıyorum.
Malzemeler;
- 3 ad yumurta
- 1 su bardağı süt
- 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (ince tarafı ile rendelenecek)
- 1 yemek kaşığı vanilya aroması
- 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1 pk kabartma tozu
Yapılışı;
- 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker kar beyazı olana kadar çırpılır
- Karışıma tereyağ da eklenip 1 dk kadar daha çırpılır
- Süt ve vanilya ilave edililir çırpılır , limon kabuğu, haşhaş tohumları ve un eklendikten sonra 2 dakika daha çırpıp kabartma tozu eklenir 30 saniye kadar çırpılmaya devam edilir.
- Yağlanan kek kalıbımıza karışım dökülür
- Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık 60 dk kadar pişirilir
- Fırından çıkarmadan önce kürdanla pişip pişmediği kontrol edildikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir, soğuduktan sonra kalıptan çıkartılarak dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun
2 yorum:
Ellerinize sağlık enfes görünüyor. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
Selda hanım teşekkürler
Yorum Gönder