17 Nisan 2013 Çarşamba

Limonlu & Haşhaşlı Kek

Daha önceden yapılmış fakat yayınlanmakta gecikmiş bir tarif.
Tarifin kaynaği Mutfak Sırları 
Nemli, haşhaşlı ve hafif limon aroması ile nefis bir kek oldu.Tarif arşivimde bulunması için aynen yazıyorum.


Malzemeler;
  • 3 ad yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (ince tarafı ile rendelenecek)
  • 1 yemek kaşığı vanilya aroması
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 pk kabartma tozu
Yapılışı;
  • 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker kar beyazı olana kadar çırpılır
  • Karışıma tereyağ da eklenip 1 dk kadar daha çırpılır
  • Süt ve vanilya ilave edililir çırpılır , limon kabuğu, haşhaş tohumları ve un eklendikten sonra 2 dakika daha çırpıp kabartma tozu eklenir 30 saniye kadar çırpılmaya devam edilir.
  • Yağlanan kek kalıbımıza karışım dökülür
  • Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık 60 dk kadar pişirilir
  • Fırından çıkarmadan önce kürdanla pişip pişmediği kontrol edildikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir, soğuduktan sonra kalıptan çıkartılarak dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun

2 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık enfes görünüyor. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

lezzetduragi dedi ki...

Selda hanım teşekkürler

Etiketler