Malzemeler:
- 10 ad limon
- 1 küçük kök zencefil (ceviz büyüklüğünde)
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 su bardağı toz şeker
- 2-3 lt su
Yapılışı:
- Limonları rendenin ince tarafı ile beyazları kalacak şekilde rendeleyin , zencefilin kabuklarını soyup doğrayın
- Ayrı bir kapta rendelen kabuklar , soyulup doğranan zencefil , toz şeker, bal ve 1 lt kaynamış suyu ilave edip şeker ve bal eriyene kadar karıştırın soğması için bekletin
- Meyve sıkacağında Limonların suyu sıkılır
- Soğuttuğumuz karışımın suyu süzülür
- Limon suyu süzdüğümüz suya karıştırılır üzerine 2 lt su ilave edilerek karıştırılır.(ağız tanızı göre kıvamı ayarlanabilir su ilave edilebilir.)
- Tercihe göre ılık veya soğuk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder