Limonlu tariflere bayılıyorum fırsat buldukça tarifleri denemeye çalışıyorum.Soğuk Limonlu Cheesecake tarifi Mutfak Sırları ' ndan. Sanırım ben kalıbı biraz büyük tuttum benim Cheesecake biraz sığ oldu ama tadı harika.
22-24 cm çember kalıp
Taban için Malzemeler:
- 200 gr tereyağ
- 250 gr un
- 100 gr toz şeker
- 1-2 damla vanilya aroması (limon aroması kullandım)
Kreması İçin:
- 400 gr Labne
- 200 gr toz şeker
- 400 gr krema
- 6 ad yaprak jelatin (24 gr toz jelatin kullandım)
- 1 ad misket limon kabuğu rendesi (sarı limon kabuğu kullandım)
Süslemek İçin:
- Şekere bulanıp fırınlanmış limon dilimleri
- Bal veya marmelat
Yapılışı:
- Soğuk tereyağ,un,şeker ve limon aromasını mikserin haznesine alıp düşük hızda kum gibi oluncaya kadar karıştırın
- Kelepçeli kalıbın altına veya altına folyo serip kenarlarını kapattığınız çember kalıbın içine hazırlanan karışımı dökün ve ellerinizle hafifçe bastırarak tüm yüzeyi kaplamasını sağlayın
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında tabanı kızarıp hafif kahverengi oluncaya kadar fırınlayın
- Pişen tabanı fırından alıp soğutun.Çemeber kalıp kullanıldı ise folyoyu çıkartmayın
- Krema için 400 gr sıvı kremayı yüksek devirde katılaşıncaya kadar kabartın
- Başka bir kapta Labne , toz şeker ve limon kabuğu rendesini çırpın
- Jelatinleri buzlu suya alıp yumuşayıncaya kadar bekletin, yumuşayan jelatinlerin suyunu süzüp benmaride veya mikrodalgada eritin
- Labneli karışımı alttan yukarı doğru karıştırarak kremaya ekleyin
- Oda sıcaklığına gelen jelatinin içine hazırladığımız krema karışımında bir miktar alıp karıştırın sonra jelatinin tamamını kremanın içine katarak allatn üstte doğru karıştırmaya devam edin
- Tüm jelatin ve krema karışınca kalıp içinde soğuttuğumuz tabanın üzerine dökün
- Dondurucuda en az 1 saat kadar donması için bekletin
- Donan cheesecakeki çıkartıp pürmüzünüz varsa kalıbın dışından pürmüz ile geçerek cheesecakekin kenarlarını yumuşatın ve kalıptan çıkartın
- Eğer pürmüzünüz yok ise 10-15 dk kadar kremanın ve tabanın yumuşamasını bekleyerek kalıptan çıkartabilirsiniz
- Dilimlediğimiz limonları şekere bulayarak fırının ızgara modunda 5-10 dk kadar karamelleşmesini sağlayın soğuduktan sonra Cheesecakekin kenarlarını ve üzerini limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz
- Limon dilimlerinin üzerine bal veya marmelat dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder