3 Aralık 2013 Salı

Muhallebi Dolgulu Külahlar

Bu hafta seriye bağlamış durumda idim. Külah denemesi yaptık baktık sonuç güzel bir daha bir daha derken haftasonunu külah yapıp doldurmakla geçirdik.

1.ci deneme iç dolgusu Çikolatalı Muhallebi antep fıstığı ile süslendi.Külahları büyük yaptık 


Malzemeler:
  • 3 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (azar azar ilave edin  5-6 su bardağı kadar alıyor) Hamur ele yapışmayacak kıvamda olması gerekiyor.
Çikolatalı Muhallebi:
  • 1 lt süt
  • 1 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gr çikolata
  • süslemek için toz antep fıstığı , ceviz veya fındık 

Yapılışı;
  • Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır , un azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilecek.
  • Hamurumuzu yoğurduktan sonra kolay açmamız için 2-3 bezeye ayırın, ayrılan bezeyi açın çok ince olmayacak yaklaşık küçük parmağınızın kalınlığı kadar.Açılan hamuru eşit şeritler halinde kesin
  • Metal külahlara hamur birbirinin üstüne gelecek şekilde sarın (Metal külahları Eminönü ' nden pasta malzemeleri satan dükkanlardan temin edebilirsiniz veya folyo ve yağlı kağıtlardan huni şekli yapıp sarabilirsiniz aynı işlemi görür) hamurun alt kısmında açıklık kalmamasına dikkat edin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembelişenceye kadar pişirilir.yaklaşık 15-20 dk.
  • Külahlarımız piştikten sonra fırından çıkartılır hafif ılıdıktan sonra metal kalıplardan dikkatlice çıkartılır fırın telinin üzerinde soğutulur.
  • Külahlarımız hazır muhalleli ile doldurulur.
Çikolatalı Muhallebi için  :
  • 1 lt sütün içine yumurta, toz şeker ve un ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Muhallebimiz koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın tereyağ ve çikolatayı ilave edin karıştırarak eritin.Muhallebi hafif ılıdıktan sonra külahlarımızı doldurabiliriz.
Sade Muhallebi:
  • 1 lt süt
  • 1 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya 
  • süslemek için renkli pasta süsleri





  • 1 lt sütün içine yumurta, toz şeker ve un ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Muhallebimiz koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın tereyağ ve ve vanilyayı ilave edin karıştırarak eritin.Muhallebi hafif ılıdıktan sonra külahlarımızı doldurabiliriz.


  • 2.ci deneme minik minik külahlar oldu iç dolgusu sade muhallebi renki şekerler ile süslendi.


    3.ci deneme orta boy külahlar oldu iç dolgusu sade muhallebi ve ceviz parçaları süslendi.




    Afiyet Olsun..

    2 yorum:

    ülviye dedi ki...

    Favori tatlılarımdan biri..ellerine sağlık harika görünüyor...:))

    lezzetduragi dedi ki...

    Teşekkürler

    Etiketler