Yayınlanmakta gecikmiş bir tarif , çilek mevsimi geçmesine rağmen istege göre çilek püresi yerine farklı meyve püreleri kullanılabilir.
Malzemeler:18-20 cm çember kalıp
Alt Tabanı için:
Alt Tabanı için:
- 1 paket Yulaflı bisküvi
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- 400 gr Krem Peynir
- 3 ad yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağ un
- 1/2 çay bardağı krema
- 1 pk vanilya
- 500 gr çilek
- 1/2 su bardağı toz şeker
- Alt tabanı için: Bisküvilerimiz rondoda un haline getirilip , eritilen terağımız ile karıştırılır,yağlı kağıt ile sardığımız çember kalıbımızın altına düzgün bir şekilde yayılır , buzdolabına kaldırılır.
- Çilek Püresi : Minik minik doğranan çilekler ve şeker tencerede kısık ateşte yumuşayana kadar kaynatılır.hiç su ilave edilmez kendi suyunu salacak.Çilekler yumuşadıktan sonra blendır ile ezilir akışkan bir kıvam elde edilecek.
- Cheescake harcı : Krem peynir ve toz şeker çırpılır.Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin
- Un, krema ve vanilyayı ekleyin tekrar karıştırın akışlkan bir hamur elde edilecek.
- Çember içine hazırladığımız tabanın üzerine karışımı dökün
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında en az 60 dk pişirin. Cheescake kendini toplamış olacak,fırından çıkartıp soğuması için bir kenara alın , bıçakla kenarlarlarını sıyırarak dikkatlice çıkartın soğuduktan sonra çilek püresini üzerine döküp servis edebilirsiniz.
2 yorum:
Harika görünüyor, ellerine sağlık. Çilek görüyorum marketlerde şimdi bile alıp yapabiliriz :)
Hülya hanım teşekkürler evet pazarlarda bile hala çilek çıkıyor :)
Yorum Gönder