5 Aralık 2013 Perşembe

Fırın Sütlaç

Fırın sütlaç tarifi Devletşah ' tan , ben normalde yumurtasız yapıyordum bu şekildede çok güzel oldu.Ayrıca dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var sütlacın çok katışmamasını isterseniz fırının üst gözüne koyun üzeri çabuk kızarır ve içi katılaşmaz.Pirinci biraz yoğun bana göre 1 kaşık azaltılabilir 2 kaşık konulabilir.tarifi arşivimde bulunması için aynen aktarıyorum.


Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı pirinç - 40 gr
  • 2 su bardağı su - 400 ml
  • 1/2 çay kaşığı damla sakızı
  • 1/2 su bardağı toz şeker - 100 gr
  • 3 yemek kaşığı buğday nisastası - 20 gr
  • 2 ad yumurta sarısı
  • 5 su bardağı süt - 1 lt
  • 1 tutam tuz
Yapılışı:
  • Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 su bardağı suda tamamını çekene kadar haşlanır.
  • Pirinçlerin üzerine süt ilave edilip orta ateşte kaynatılır , bu arada damla sakızı havanda dövülür 
  • Kaynayan süte dövülen damla sakızı , toz şeker ve bir tutam tuz ilave edilip 10 dakıika kadar daha pişirilir.
  • 1/4 su bardağı suda nişasta eritilir ve süte karıştırılarak eklenir.
  • Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • Ayrı bir kapta çırpılan yumurta sarılarılarının içine 2 kepçe sütlaç alınıp iyice birbirine karıştırılır.
  • Yumurtalı karışım tenceredeki sütlaca karıştırılarak eklenir.
  • Sütlaç tek kişilik toprak kaplara veya fırına dayanıklı kaselere paylaştırılır.
  • Kaplar çukur bir tepsiye dizilir, tepsinin içine kapların yarısına kadar gelecek kadar sıcak su doldurulur ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Etiketler