Hamuru çok güzel oldu aynı hamuru kullanarak bu kez Lokumlu Çörekler hazırladım aynen ay çöreği yapar gibi hamuru açıyoruz içine lokum koyup sarıyoruz ve iki ucunu birleştiriyoruz , fakat bu çörekleri ılık tüketmek bence daha güzel hem lokum biraz akışkan oluyor hemde hamuru yumuşacık , soğuduktan sonra hamur ve lokumlar sertleşiyor o nedenle ılık ılık tüketmekte fayda var.
- 1 yumurta akı- orta boy
- 3/4 su bardağı tuzsuz tereyağ eritilmiş soğutulmuş
- 1 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığının ucu ile tuz
- 4 su bardağı un
İç Harcı:
- Lokum parçaları
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı+1 yemek kaşığı süt
- file badem veya file fındık
Yapılışı:
- 3 su bardağı unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın
- Eritilmiş soğutulmuş tereyağı , süt , maya , pudra şekeri, tuz ve yumurta akını ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Kalan 1 bardak unu hamura ekleyerek 3-4 dk kadar yoğurun
- Ele ve tezgaha yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun, yoğurulan hamuru streç filimle kapatıp 20 dk kadar ılık bir ortamda mayanlanması için bırakın
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın , yuvarlanan hamuru hafif unlanan tezgahta merdane yardımı ile çok inceltmeden açın , kenarına lokum parçalarını koyup rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirin fırın tepsisine dizin, hamur bitena kadar bu işlemi uygulayın
- Tepsiye dizilen çörekleri 15 dk kadar ılık bir ortamda mayalanması için bekletin
- Yumurta sarısı ve sütü karıştırın mayalanan ay çöreklerinin üzerine sürün ve file badem serpiştirin
- Önceden ısıtılmış 180 dereclik fırında yaklaşık 25-30 dk kadar pişirin
- Ilık olarak tüketin
1 yorum:
Ellerine saglik canim lokumlu kurabiye denemistim ama bunuda denemek lazim sevgiler..
Yorum Gönder