Kalan çay demini dökmemek için Çaylı & Tarçınlı Kek yapmak iyi fikir.Bizim evde çok Siyah çay çok tüketilmez o nedenle hazır demlenmiş çay varken ve çay demi de artmışken keki yapmak farz oldu :)
- 3 ad yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çay (sadece demi konulacak)
- 3 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şeker şeker eriyene kadar çırpılır , üzerine sıvıyağ ve çay demi konularak homejen bir karışım olana kadar çırpılmaya devam edilir.
- Un , kabartma tozu ve tarçın elenerek karışımın içine konulur ve hamurulur özleşmesi sağlanır
- Marganir ile yağlanan kek kalıbımızın hertarafını saracak şekilde un serpiştirilir fazlalık dökülür
- Hamurumuz kalıbımıza dökülür
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında içini çekene kadar pişirilir.
2 yorum:
tam da akşam çayımı içiyordum aldım bir dilim yanına :)
Afiyet Olsun :)
Yorum Gönder