Aile apartmanında oturunca toplu yenecek yemeklerde birbirimizle paslaşıyoruz herkes birşeyler hazırlıyor Pastırmalı Kadayıfıda sağolsun Sevda ' cım hazırladı pek güzel olmuş ellerine sağlık.
Tarifini Ardaninmutafagi ' ndan almış.Pastırmalı sebzeli çıtır çıtır bir tarif
Malzemeler:
- 500 gr yaş kadayıf
- 500 gr süt
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gr kaşar
- 1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma (yaklaşık 150-200 gr)
- 2 ad sivri biber
- 1 ad domates
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Domates ve sivri biberler ince ince dilimlenir.
- Kaşar peyniri rendelenir
- Pastırmalar dilimim dilim ayrılır
- Geniş bir kabın içinde Yaş kadayıfın üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ dökülerek harmanlanır tel tel ayrılır , kadayıfın yarısı böreği yapacağınız tepsinin altına yayılır üzerine pastırmalar dizilir biraz kaşar peyniri serpilir onların üzerinede domates ve sivri biberler döşenir kalan kadayıflar ile üzeri kapatılır ve elle düzleştirilir , kalan kaşar peyniri serpiştirilir.
- Ayrı bir kapta süt,tuz,yumurta çırpılır ve kadayıfların üzerine eşin şekilde dökülür
- Kalan 2 kaşık tereyağ eritilerek sütlü karışımın üzerine dökülür.
- Böreğimizin 1.ci aşaması hazır streç film ile kapatıp 1 gece dolapta bekletilir (bekletilirse daha iyi sonuç alınır eğer çok vaktiniz yok ise en az 2-3 saat bekletiniz)
- Bekleme işlemi sona erdikten sonra böreğimiz istenen şekilde dilimlenir , önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Börek piştikten sonra havlu ile örtülür 10 dk dinlendirildikten sonra servis edilir.
- Ilık tüketilmesi tavsiye edilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder