16 Ocak 2014 Perşembe

MSA da Ayfrost Etkinliği


Geçtiğimiz günlerde Mutfak Sanatları Akademisi MSA ' da düzenlenen  Ayfrost  ürünlerinin tanıtım etkinliğine davet edildim.Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte Ayfrost ürünlerinin  %100 Doğal Taze Dondurulmuş gıdalarından bahsedildi ve Chef Hakan Şen önderliğinde ve 2 kişilik gruplar halinde 3 çeşit yemek ve birde tatlı yaptık.

Dondurulmuş ürün piyasasına 2000 yılında ihracat ağırlıklı bir şekilde faaliyetine başlamış olan Ayfrost etkinliğinde ilk olarak ;
  • Vişne Soslu Limonlu Cheescake ile başladık ardından 
  • Zeytinyağlı Barbunya
  • Karides ve Kum Midyelli Risotto ve en son
  • Kağıtta sebzeli Palamut yaptık ve afiyetle yedik 
Tüm malzemeler alimizin altında.Oldukça pratik.

Takım arkadaşım Gülay ile keyifle yemek yaptık , yedik ve güzel bir akşam geçirdiğim bir etkinlik oldu.

Davet için ve emeği geçen herkese teşekkürler.

Özellikle zamanınız kısıtlı ise Ayfrost ürünleri mutfağınızda işininizi oldukça kolaylaştıracak .
Ürünler tek tek poşetlenerek hazırlanmış örneğin Barbunya paketinde minik minik doğranmış 1 paket soğan ve havuç ,1 paket domates ve 1 paket dondurulmuş barbunya çıktı siz sadece paketleri açıyorsunuz tencere koyup pişiriyorsunuz hazır.



Zeytinyağlı Barbunya



Malzemeler:
  • 1 paket Ayfrost Barbunya Yemek Kutusu (Barbunya+Soğan+Havuç+Domates)
  • 300-400 ml ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
  • Zeytinyağ tencereye dökülüp ısıtılır
  • Soğan ve havuç karışımı eklenip 4-5 dk sotelenir
  • Domates ilave edilerek 2-3 dk pişirilir.
  • Barbunya eklenip karıştırılır
  • Su , toz şeker ve tuz ilave edilerek yaklaşık 35-40 dk barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Etiketler