Geçtiğimiz günlerde Mutfak Sanatları Akademisi MSA ' da düzenlenen Ayfrost ürünlerinin tanıtım etkinliğine davet edildim.Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte Ayfrost ürünlerinin %100 Doğal Taze Dondurulmuş gıdalarından bahsedildi ve Chef Hakan Şen önderliğinde ve 2 kişilik gruplar halinde 3 çeşit yemek ve birde tatlı yaptık.
Dondurulmuş ürün piyasasına 2000 yılında ihracat ağırlıklı bir şekilde faaliyetine başlamış olan Ayfrost etkinliğinde ilk olarak ;
- Vişne Soslu Limonlu Cheescake ile başladık ardından
- Zeytinyağlı Barbunya
- Karides ve Kum Midyelli Risotto ve en son
- Kağıtta sebzeli Palamut yaptık ve afiyetle yedik
Tüm malzemeler alimizin altında.Oldukça pratik.
Takım arkadaşım Gülay ile keyifle yemek yaptık , yedik ve güzel bir akşam geçirdiğim bir etkinlik oldu.
Davet için ve emeği geçen herkese teşekkürler.
Özellikle zamanınız kısıtlı ise Ayfrost ürünleri mutfağınızda işininizi oldukça kolaylaştıracak .
Ürünler tek tek poşetlenerek hazırlanmış örneğin Barbunya paketinde minik minik doğranmış 1 paket soğan ve havuç ,1 paket domates ve 1 paket dondurulmuş barbunya çıktı siz sadece paketleri açıyorsunuz tencere koyup pişiriyorsunuz hazır.
Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler:
- 1 paket Ayfrost Barbunya Yemek Kutusu (Barbunya+Soğan+Havuç+Domates)
- 300-400 ml ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/4 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
- Zeytinyağ tencereye dökülüp ısıtılır
- Soğan ve havuç karışımı eklenip 4-5 dk sotelenir
- Domates ilave edilerek 2-3 dk pişirilir.
- Barbunya eklenip karıştırılır
- Su , toz şeker ve tuz ilave edilerek yaklaşık 35-40 dk barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.
- Soğuk olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder