Kaymaçina hafif ve lezzetli bir Rumeli tatlısı.Bu tatlı çok kolay hazırlanıyor içinde süt, yumurta ve şeker dışında birşey yok.Misafirleriniz için hafif , pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak isterseniz mutlaka denemelisiniz
Malzemeler:
- 5 ad orta boy yumurta
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Yumurtaları derin bir kabın içine koyup ve şekeri ilave edip şeker taneleri eriyene kadar 4-5 dakika kadar mikserle çırpın
- Homojen bir karışım olduktan sonra sütü ilave edip 4-5 dakika kadar daha çırpmaya devam edin
- Daha sonra ısıya dayanıklı cam bir kabın içine karışımı yavaşça dökün
- 160 derecelik fırında üzeri göz göz olup hafif rengi değişene kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin
- Pişip pişmediğini anlamak için borcamı hafifçe salayın eğer jole kıvamını aldı ise pişmiş demektir.
- Tatlımızı 1 gün dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz eğer çok vaktiniz yok ise 3-4 saat buzdolabında dinlendirmeniz yeterli olabilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder