12 Mart 2014 Çarşamba

Muzlu Magnolia Puding



Son zamanlarda bloglar arası pöpüler olan bir tarif , sürekli karşıma çıkınca araştırayım dedim Orjinali New York' ta bulunan ve şubeleri olan MagnoliaBakery ' nin meşur Pudingi.Türkiye'de Cookshop 'da çeşitlerini tadabilirsiniz aslında bir çeşit bisküvili meyveli muhallebi :) ama orjinalinde Sweetened Condensed Milk kullanıyor yani yoğunlaştırılmış süt malesef Türkiye'de bulunan bir şey değil o nedenle kendi usulumce denedim sonuç hafif ve lezzetli bir tatlı oldu istediğiniz meyve ile çeşitlendirip deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nisasta
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 pk cicibebe bisküvi 
  • 2-3 ad Muz
Yapılışı:
  • Bebe bisküvilerini rondoda un haline getirelim
  • Tenceremize sütü , unu, şekeri , nisaştayı ve yumurta sarısı koyup bir çırpıcı yardımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım ve koyulaşı muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta harlı ateşte pişirelim.Kıvam aldıktansonra bir kenarda soğması için bırakalım ama ara sıra karıştırmayı unutmayın kabuk tutmasın :) Soğuktan sonra içine kremamızı ilave edip mikser ile karıştıralım akışkan bir kıvam elde edelim
  • Tercihinize göre büyük borcam veya tek kişilik cam kaseler kullabilirsiniz.
  • Alt kısmına bisküvi kırıntılarını koyun üzerine bir kat puding dökün tekrar bisküvi kırıntısı serpiştirin ve muz dilimleri izin , bir kat daha puding ve bisküvi kırıntısı koyduktan sonra muz dilimleri ile süsleyin.
  • Buzdolabında soğuttukran sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler