Malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt kreması
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nisasta
- 1 ad yumurta sarısı
- 1 pk cicibebe bisküvi
- 2-3 ad Muz
Yapılışı:
- Bebe bisküvilerini rondoda un haline getirelim
- Tenceremize sütü , unu, şekeri , nisaştayı ve yumurta sarısı koyup bir çırpıcı yardımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım ve koyulaşı muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta harlı ateşte pişirelim.Kıvam aldıktansonra bir kenarda soğması için bırakalım ama ara sıra karıştırmayı unutmayın kabuk tutmasın :) Soğuktan sonra içine kremamızı ilave edip mikser ile karıştıralım akışkan bir kıvam elde edelim
- Tercihinize göre büyük borcam veya tek kişilik cam kaseler kullabilirsiniz.
- Alt kısmına bisküvi kırıntılarını koyun üzerine bir kat puding dökün tekrar bisküvi kırıntısı serpiştirin ve muz dilimleri izin , bir kat daha puding ve bisküvi kırıntısı koyduktan sonra muz dilimleri ile süsleyin.
- Buzdolabında soğuttukran sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder