18 Nisan 2014 Cuma

Bulgurlu Kabak Yemeği



Teremyağ Gurme'nin lezzet sırrını keşfetmek ve Chefika ' nın tariflerini denemek üzere Tavsiye Kanalı  'ndan bir paket geldi teşekkürler, bizde hiç durmadık hemen Teremyağ Gurme Kaymaklıyı denedik.

Akşam yemeği için hepimizin bildiği pratik bir yemek hazırladık aslında ben bu yemeği zeytinyağlı yapardım ama şimdi Teremyağ Gurme ile hazırladım sonuç harika buyrun tarife

Malzemeler:

  • 3 ad orta boy kabak
  • 1 çay bardağı kadar bulgur
  • 1,5 bardak su
  • 1 yemek kaşığı Teremyağ Gurme
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Dereotu




Yapılışı:

  • Yağımız tencerede eritilir
  • küp küp doğranan kabaklarımız koyularak biraz 2-3 dakika sotelenir ve bulgurlar konularak harmanlanır ve içine salçamız ilave edilir biraz karıştırdıktan sonra tuz ve su ilave edilerek kapağı kapatılık yaklaşık 15-20 dk orta harlı ateşte pişirilir.
  • Dereotu ile süsleyerek servis edilir.


Afiyet Olsun







3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık:) Buradan bile çok harika görünüyor:) Teremyağ Gurme Kaymaklı her bir tarife lezzet katıyor kesinlikle!

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık:) Buradan bile harika görünüyor! Teremyağ Gurme Kaymaklı her yemeğe farklı bir lezzet katıyor kesinlikle!

Adsız dedi ki...

Elinize Sağlık!:) Nefis görünüyor; Teremyağ Gurme Kaymaklı her yemeğe yakışıyor:)

Etiketler