Kuru Fasulye aslında cinsi Bombay fasulye bunları bana ablam getirmiş hiç durmadım hemen denemeye karar verdim.Sonuç nefis oldu hemen pişti buyrun tarifine;
Malzemeler:
- 2 su bardağı Fasulye
- 1 ad orta boy soğan
- 1 tahta kaşığı dolusu Teremyağ Gurme
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- tuz
- 3-4 bardak su
Yapılışı:
- Fasulyeleri bir gece önceden ılık suda bekletin, ertesi gün üzerini 2 parmak gececek kadar su koyup yaklaşık 15-20 dakika pişene kadar haşlayın ve suyunu süzün bu süre fasulyenin cinsine göre değilebilir.
- Tencereye 1/2 çay bardağı zeytinyağ ve Teremyağ Gurmeyi koyup biraz kızdırın ve ince ince doğranmış soğanları koyup kavurun , içine salçayı ilave edip karıştırın, son olarak fasulyeyi , tuzu ve baharatları ilave ederek üzerine 3-4 bardağ suyu koyup orta harlı ateşte 10-15 dakika kadar pişirin
- Fasulyelerinn pişip pişmediği kontrol edip servis tabağına alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder