31 Ekim 2014 Cuma

Krem Şantili Sıkma Kurabiye


Malzemesi az yapımı oldukça pratik olan bu kurabiyeye bayılacaksınız. Ani gelen misafire veya çayın yanında ikram etmek için oldukça lezzetli.Ağızda dağılıyor kıyır kıyı bir tat ve üzeri pudra şekeri ile kaplanınca tadına doyum olmuyor.



Malzemeler:

  • 1 paket krem şanti (2 li satılan paketlerin 1 adedi kullanılacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • 1 su bardağı 2 parmak eksik un (yumuşak bir kıvam olucak yogurma aşamasında azar azar ilave edilebilir)
  • 1 su bardağı kadar pudra şekeri üzeri için
Yapılışı:
  • Bir kabın içinde Krem şanti, sıvıyağ ve ceviz karıştırılır
  • Azar azar un ilave edilir yoğurulur ele yapışmayan kum gibi dağılan bir hamur elde edilecek 
  • Hamurumuzu yoğurduktan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp çiğ köfte sıkar gibi şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilecek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirilecek 
  • Kurabiyelerimiz piştikten sonra hemen fırından alıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpiştirilecek ve hertarafına bulanacak, biraz soğuttuktan sonra servise hazır
Not:
  • Verilen bu tariften yaklaşık 15 ad kurabiye çıkmaktadır
  • Daha fazla kurabiye elde etmek için sıvıyağ 2 çay bardağı ve un miktarı 1,5-2 su bardağı konulabilir.
  • Yumuşak bir kıvam elde edilecek ele yapışmayacak
  • Ceviz yerine fındık kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun






Facebook / Lezzet Duragı

Tarifin Videosu izlemek için tıklamanız yeterli

Hiç yorum yok:

Etiketler