Malzemeler: (20-22 cm çember kalıp için)
- 600 gr Pınar Labne Peyniri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1/4 çay bardağı limon suyu
- 1 su bardagından 1 parmak eksik toz şeker (150 gr)
- 3 ad yumurta
- 1 yemek kaşığı tepelem un (15 gr)
- 40 ml Pınar krema
Taban Malzemeleri:
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 130 gr tereyağ
Sos Malzemeler:
- 200 gr çekirdeksiz vişne
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Bir kabın içinde bisküviler elle ufalanır ve terayğ ilave edilip yoğurulur ,yumuşak bir karışım elde ettikten sonra yağlı kağıt serilmiş çember bir kaba karışım koyulur ve elle her tarafı eşit olacak şekilde düzeltilir.
- Bir kapta Labne ve toz şeker çırpılır , sırasıyla yumurta, limon kabuğu rendesi , limon suyu, krema ve un ilave edilir homojen bir karışım elde edene kadar çırpılır
- Bu karışım bisküvilerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 55-60 dakika kadar pişirilir
- Bu sırada çekirdekleri ayıklanmış vişnelerimiz bir tencereye koyulur ve üzerine şeker ilave edilerek düşük ısıda şeker eriyene kadar pişirilir, soğuktan sonra chesscakekimizin üzerine dökülür
- Vişnelerimiz çok sulanırsa 1 kaşık nisasta ilave edilip koyulaştırılabilir.
- Chesscakekinizi ikram etmeden 1 gün önce yapıp dinlendirebilirsieniz daha lezzetli olacaktır.
- Sosunuzu servis etmeden önce koyabilirsiniz.
- Vişneleri blendırdan çekip akışkan bir kıvam elde ettikten sonra da kullanabilrisiniz.
Afiyet Olsun.
1 yorum:
Elinize sağlık çok severim.
Yorum Gönder