28 Ocak 2015 Çarşamba

Tavuk Şinitzel & Havuçlu Pilav

Pratik bir akşam yemeği hazırlamak için işe koyuldum Tavuk Şinitzel yanına Havuçlu Pilav ve Mis gibi Çorba :)

Şinitzel dışı çıtır içi yumuşacık tam ağızınıza layık bizim minnak da pek seviyor o nedenle genelde yapmaya çalışırım üstelik hem pratik hem lezzetli tarifni bilmeyen yoktur tabiki ama ben yinede blogda bulunması için yazmış olayım :)



Tavuk Şinitzel
Malzemeler:( 10-12 parça çıkıyor )

  • 1 kg kadar (2 bütün ) kemiksiz tavuk göğsü
  • 200 gr galete
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı nane
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 tatlı tuz
  • 2 ad yumurta
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ kızartmak için

Havuçlu Pilav
Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 ad orta havuç
  • 1 yk tereyağ
  • 2-3 yk sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • tuz
Tavuk Şinitzel Yapılışı:
  • Tavuk göğüslerini ince bir parça halinde uzunlamasına kesin yaklaşık 10-12 parça çıkıyor
  • Galeteleri rondoda un haline getirin içine sarımsak, tuz, nane, pul biber ekleyip karıştırın
  • Yayvan bir kabın içinde yumurtaları çırpın
  • Tavuk parçalarının her tarafını önce yumurtaya sonra galete ununa bulayın
  • sıvıyağ koyduğumuz tavamızın altını yakın yağı kızdırın önlü arkalaı tavuklarınızı kızartın, tüm parçalara bu işlemi uygulayın 
  • Kızartılan tavuk şinitzellerimizi sıcak sıcak servis edin.

Havuçlu Pilav Yapılışı:
  • 1 su bardağı pirini süzgece koyup nisastası çıkana kadar yıkayın
  • Havuçcu minik küp şeklinde kesin
  • Pilav tenceremize sıvıyağ ve tereyağı koyup eritin
  • Havuçlarımızı tencereye koyup kavurun üzerine pirinci ekleyin kavurmaya devam edin tuzunu ve ılık suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın orta harlı ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Afiyet Olsun.

 

Şinitzel için Galete unu nasıl hazırlanır


Şinitzel nasıl hazırlanır



Havuçlu Pilav nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Etiketler