- 1 su bardağı patlayan mısır
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
- Biraz derin veya yayvan bir tencereye yağımızı döküm orta harlı ateşte biraz ısınana kadar bekletiyoruz daha sonra ocağımızın altını kısıp mısırlarımızı ilave edip 1-2 dakika kavuruyoruz ki mısırlarımızn nemini alsın
- Ocağımızın altını orta harlı ateşte açarak tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve mısırlarımızın patlamasını bekliyoruz
- Patlamaya başladıktan sonra tenceremizi tutup sağa sola hafifçe sallıyoruz ki altta patlamamış mısır kalmasın tüm mısırlalar patladıktan sonra ocağımızı kapatıp mısırlarımızı servis kabına alıyoruz.
- Aynı tencerede karamelini yapmak için önce tencerenin dibini bir peçete yardımı ile siliyoruz mısır kabukları kalmaması için yoksa yanabilirler.
- Ocağımızı kısık olarak açıyoruz ve tenceremize toz şekerimizi ilave edip tahta kaşık yardımı ile karıştırarak şekeri eritiyoruz tüm tanecikler erimeye başlayınca tereyağımızı ilave edip karıştırıyoruz biribirne karışıp akışkan bir kıvama geldikten sonra ocağımızı kapatıyoruz ve içine mısırları ilave edip harmanlıyoruz karamelin mısırlara yapışmasını sağlıyoruz
- tekrar servis kabına alıp bir kaşık yardımı ile birbirine yapışan mısırları parçalıyoruz ve servise hazır
Not:
- Toz şekeri eritirken ocağın altı kısık olsun yoksa bir anda şeker yanabilir ve acımtrak bir tat oluşur
- Tereyağını ekledikten sonra mutlaka başında durup karıştırın erimeye başlayınca ocağı kapatın ve karıştırmaya devam edin 1-2 dakika bu şekilde karıştırınca akışkan bir kıvam olucak mısırları içine ilave edip harmanlayın
- Eğer mısırlar bibirine yapışmış ise bir aşık yardımı ile parçalayın
- Mısırları aynı gün tüketin
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder