Siz tavanızın büyüklüğüne göre yufka sayısını azaltabilirsiniz veya arttırabilirsiniz.Ben tarifi aynen yazıyorum
Malzemeler:
- 3 yufka
- 125 gr tereyağı veya margarin (3-4 yemek kaşığı)
- Yeteri kadar peynir
- Maydanoz
- Soğuk su
- Az sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Peyniri rendeleyerek küçük küçük kestiğiniz maydanozla karıştırın iç harcınızı hazırlayın.
- Daha sonra tereyağını veya margarini eritip ılıyınca içine yumurtayı ekleyip iyice çırpın.
- 1 yufkayı tezgaha serip fırça ile her tarafına sürüyoruz. Sonra ortadan ikiye bölüp peyniri serpiştiriyoruz
- Ucundan kesinlen tarafa doğru rulo olarak sarıyoruz.
- Teflon tavaya ortadan başlayarak doluyoruz, diğer yufkalara da aynı işlemi yaparak doluyoruz. bu işlem bitince elimizle hafifçe üztüne bastırıyoruz.
- Üzerini hafif geçecek kadar soğuk su ekleyip 5 dk kadar bekliyoruz. Daha sonra elimizle tutarak tavadan fazla suyu döküyoruz. üzerine ve kenarlara sıvı yağ gezdirip önce orta ateşte, hafif kızarınca düşük ateşte pişiriyoruz.
- Bir tepsi ya da tava yardımıyla ters çeviriyoruz. Diğer tarafı da kızartıyoruz.
7 yorum:
Nefis bir sunum eminim tadida nefistir ellerinize sağlık...
elinize sağlık afiyet olsun
Arzu hanım teşekkürler sıcak sıcak tüketilirse mis gibi
Funda hanım teşekkürler
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
Sunum şahane. Nefis olmuş ellerinize sağlık.
Ellerinize sağlık.
Nefis bir görüntü elinize sağlık
Yorum Gönder