Kıymalı Beşamelli Karnıbahar
Akşam yemeği için pratik ve çokk lezzetli bir tarif önerim var Kıymalı Beşamelli Karnıbahar denemek isterseniz tarifi ekliyorum hemde videolu bir görselim var :)
- 500 gr karnabahar(1/2 sb su ile yaklaşık 10 dk buharda kısık ateşte pişirilecek)
- Beşamel için ve karışımı için :
- 2,5 sb süt
- 2 yk un
- 1 yk tereyağ
- tuz
- 200 gr kıyma (az yağ ile tavada kavrulacak)
- Üzerine ;
- Muratbey Naturena Fessita Peynir Dilimleri
- tuz
Yapılışı:
- Karnabahlarımızı buharda pişiriyoruz
- Kıymayı kavuruyoruz
- Beşamel için sütün içine unu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz karıştırarak tereyağın erimesini sağlıyoruz ve kavrulmuş olan kıyma ile birleştiriyoruz
- Cam bir kabın içine karnıbaharlarımızı diziyoruz
- üzerine beşamelli kıymalı karışımı döküyoruz ve Naturena Fessita kaşar dilimlerini üzerine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dk pişiriyoruz
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder