21 Şubat 2017 Salı

Gelin Tatlısı

Limonlu Kekimin @nevalcoskun sayfasında gördüğümden beri aklımdaydı dayanamadımm hemen denedimm altı kekimsi ıslak üstü muhallebili hafif lezzetli bir tatlı daha önce nasıl denememişim 
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin:
  • 3 su bardağı süt,
  • yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (toz krem şanti de olabilir.)
  • üzerine serpmek için Hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şeker bir karıştırma kabına alınarak birlikte çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek tekrar çırpılır ve yağlanmış dikdörtgen borcama dökülerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirilir. 
  • Kek pişince fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
  • Muhallebi için, orta boy bir tencereye krema hariç tüm malzemeler alınarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınmadan önce krema da ilave edilerek 2-3 dakika daha karıştırarak ocaktan alınır. 
  • Keki ıslatmak için, küçük bir kapta süt ve şeker ısıtılmadan eriyinceye kadar karıştırılır. Karışım soğuk kekin üzerine dökülerek ıslatılır. 
  • Sonra muhallebi de eşit olarak dökülerek soğumaya bırakılır. 2-3 saat dinlendirilerek servis edilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler