Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt,
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema (toz krem şanti de olabilir.)
- üzerine serpmek için Hindistan cevizi
- Yumurta ve toz şeker bir karıştırma kabına alınarak birlikte çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek tekrar çırpılır ve yağlanmış dikdörtgen borcama dökülerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirilir.
- Kek pişince fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
- Muhallebi için, orta boy bir tencereye krema hariç tüm malzemeler alınarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Ocaktan alınmadan önce krema da ilave edilerek 2-3 dakika daha karıştırarak ocaktan alınır.
- Keki ıslatmak için, küçük bir kapta süt ve şeker ısıtılmadan eriyinceye kadar karıştırılır. Karışım soğuk kekin üzerine dökülerek ıslatılır.
- Sonra muhallebi de eşit olarak dökülerek soğumaya bırakılır. 2-3 saat dinlendirilerek servis edilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder