Gelişi güzel gelişen bir akşam yemeği oldu :) evde mantar vardı napsam diye düşünürken mantarları ince ince doğradım , içine soğan , kırmızı biber ve havuçları da ince şeritler halinde doğrayıp hepsini soteledim oldumu sana güzel bir karışım üzerine de Domatesli Naturena Fesleğenli Çörekotlu peynir dilimleri dizdimmi mis gibi akşam yemeği oldu
Ben yinde de arşivimde bulunması için kullandığım şekilde malzeme listesini ekliyorumMalzemeler:
- 800 gr kültür mantarı
- 1 ad kızmızı kapya biber
- 1 ad havuç
- 1 ad kuru soğan
- 1/4 çay bardağı sıvıyağ
- tuz
- üzerine Muratbey Naturena Herban Domatesli Fesleğenli Çörekotlu Peynir dilimleri veya taze kaşar da rendeleyebilirsiniz
Yapılışı:
- Mantarlarımı sapları koparmadan bir güzel yıkıyoruz ve üzerine 1 limonun suyunu sıkıp o şekilde 15-20 dk kadar bekletiyoruz
- Kuru soğan, havuç ve kırmızı biberi ince şeritler halinde kesiyoruz ve az yağda soteliyoruz
- Mantarlarımızı da aynı şekilde ince ince dilimleyip yağ koyduğumuz tencerede soteliyoruz , mantarlar once suyunu salıcak dökmeden bu şekilde sotelemeye devam edin suyu cekene kadar, daha sonra hepsini yayvan bir tava içinde birleştirip 2-3 dk daha sotelemeye devam edin
- Daha sonra üzerine dilim peynirleri dizin ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 3-4 dk daha bekletip servise hazırlayabilirsiniz
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder