İnstagramda Limonlu Kekim @nevalcoskun un 2 gün önceki paylaşımını görünce benimde aklıma düştü Mantı Makarna aynı gün yapamadım bende bügün yaptım nefiss olduu madem mantı açamıyorum bende makarna doldururum kolay mantı yaparım o vakit :) ooohhhooo onları doldurmak kaç saat sürer dediğinizi duyar gibiyim bizim 500 gr makarnayı doldurmamız 1 saat sürdü 2 kişi yaptık konuşa konuşa :)
Hadi bakalım buyrun tarifine aslında hepimizin bildiği ama püf noktaları var birde tarifi arşivde kalsın dimi
Şimdi makarnayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları var ;
1.si ben mkarnayı haşlamadım direk kuru şekilde doldurdum bana daha kolay geldi , ama haşlanınca biraz içindekiler küçüldü kıymalar dışarı çıktımı sadece 1-2 tanesi çıkmıştı , makarnaları dolduruken kıymayı koyunca içine doğru güzelce bastırın
2.si Kaynayan suyun içine biraz tuz atın fokurdamaya başlayınca makarnaları yavaş yavaş içine koyun ve çok karıştırmayınki içleri dışarı çıkmasın
3.Ben 1 paket makarna kullandım 500 gr 5 porsiyon çıktı
Malzemeler:
- 450 gr orta yağlı kıyma
- 1 pk Mantı Makarna (500 gr)
- 1 ad kuru soğan
- tuz
- pulbiber
- nane
- Haşlamak için 2 lt su
- 2 kase Sarımsaklı yoğurt
- 1/4 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- pulbiber
- nane
Yapılışı:
- Soğanı minik minik doğrayın ve baharatları da ekleyip kıyma ile güzelce karıştırın
- Daha sonra Makarnaların içine elinizle kıymadan minik minik parçalar alıp içine doldurun ve parmağınızla bastırın,tüm makarnalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
- Bir tencerede 2 lt suyu kaynatın içine biraz tuz ilave edin ve kaynamakta olan suyun içine makarnaları ekleyin ve çok karıştırmadan haşlayın
- Makarnalar ve kıymalar pişinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk pişirin.
- Pişen makarnaları kevgirle servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Sıvıyağ ve tereyağını bir tavada eritip üzerine toz kırmızıbiberi ekleyip 1 dakika kadar kızıdırın.
- Makarnaların üzerine dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder