12 Aralık 2017 Salı

Tahin Pekmez Soslu Kabak Tatlısı


Kabak tatlısı severmisiniz klasik pişirme yöntemi ile yaptım kabakları dilimledim üzerine şekeri dökrüm 1 gece beklettim kendi suyu ile pisti amaaa üzerineee tahin pekmez ceviz offf diyorummm nefis olduuu haydi afiyet olsun tarifli ekliyorum hemen 

Malzemeler:

  • 1 kg balkabağı
  • 3-4 su bardağı toz şeker
  • ince çekilmiş ceviz içi , tahin,pekmez
Pişirme Önerisi
Eğer vaktiniz var ise geceden dilimleyin ve şekere yatırın kendi suyunu salacaktır bu şekilde kısık ateşte pişirilebilir.
Yapılışı:
  • Yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki üç parmak kalınlığında kesin.
  • Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şekeri serpiştirin ve eğer mümkünse 1 gece bekletin veya 2-3 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa 1 su bardağı su ile bal kabaklarını orta ateşte 1 saat kadar pişirin.
  • Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
  • Tahin, Pekmez ve İnce çekilmiş ceviz içi ilavesiyle servis edin. 
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler