Malzemeler:
- 1 kg balkabağı
- 3-4 su bardağı toz şeker
- ince çekilmiş ceviz içi , tahin,pekmez
Eğer vaktiniz var ise geceden dilimleyin ve şekere yatırın kendi suyunu salacaktır bu şekilde kısık ateşte pişirilebilir.
Yapılışı:
- Yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki üç parmak kalınlığında kesin.
- Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şekeri serpiştirin ve eğer mümkünse 1 gece bekletin veya 2-3 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa 1 su bardağı su ile bal kabaklarını orta ateşte 1 saat kadar pişirin.
- Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
- Tahin, Pekmez ve İnce çekilmiş ceviz içi ilavesiyle servis edin.
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder