- Patatesin her haline bayılıyorum hele kremalı ve kaşarlı olunca lezzet patlaması en kolayından bir yemek yanına da bi çorba akşam yemeği için yeterli
Malzemeler;
- 4-5 adet patates
- 2-3 havuç
- 1/2 kutu krema (100 ml.)
- 1/2 su bardağı süt
- biberiye (isteğe bağlı)
- tuz
- Üzeri için;
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
- Patatesler ve havuçlar soyularak ince dilimler halinde kesilir
- Derin bir karıştırma kabına krema ve sütü ekleyip biraz karıştırın.
- Sebzelerin stüne tüz ve biberiye serpiştirn
- Sıvı karışımı patateslerin üzerine dökün ve 200-220 derecelik fırında kremayı çekip kızarıncaya kadar pişirin.
- Rendelediğiniz kaşar peynirini kremalı patateslerin üzerine serpin.
- Kaşar peynirleri eriyene kadar fırınlayın.
- Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun
- -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder