23 Mayıs 2018 Çarşamba

Sade Revani


En sadesinden tam tutan tarifiyle Revani Tatlisi bugun instagramda / lezzetduragi #story de paylastigim Sade Revani nin dilim hali ve butun hali ile huzurlarınızda 


Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 3 ad yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
Yapılışı:
  • Bir kapta yumurta ve şeker eriyene kadar çırpılır , sıvıyağ eklenir çırpılmaya devam edilir, sırasıyla irmik , un , kabartma tozu, vanilya karıştırılır.
  • Yağlanmış dikdörtgen bir kap yağlanır veya yağlı kağıt serilir karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir.
  • Bir tencereye şeker ve su koyulur orta harlı ateşte şerbet hazırlanır.
  • Tatlımız piştikten sonra fırından çıkartılır ve ılıması için bir kenarda bekletilir istenen şekilde dilimlenir , şerbetimiz hazırlandıktan sonra biraz ılıması için bir kenarda bekletilir ikiside ılıdıktan sonra şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi için bekletilir mümkünse üsütünü ayrı bir kapla kapatın , tatlımız şerbeti çekip soğuktan sonra üzerine ağız tadınıza göre hindistan cevizi, fındık veya antep fıstıkları ile süsleyin
  • Şerbet ve tatlının ılık olmasına dikkat edin
  • Tatlmızı yapıp bir gün buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olucaktır.
Afiyet Olsun






Hiç yorum yok:

Etiketler