En sadesinden tam tutan tarifiyle Revani Tatlisi bugun instagramda / lezzetduragi #story de paylastigim Sade Revani nin dilim hali ve butun hali ile huzurlarınızda
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 3 ad yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
Yapılışı:
- Bir kapta yumurta ve şeker eriyene kadar çırpılır , sıvıyağ eklenir çırpılmaya devam edilir, sırasıyla irmik , un , kabartma tozu, vanilya karıştırılır.
- Yağlanmış dikdörtgen bir kap yağlanır veya yağlı kağıt serilir karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir.
- Bir tencereye şeker ve su koyulur orta harlı ateşte şerbet hazırlanır.
- Tatlımız piştikten sonra fırından çıkartılır ve ılıması için bir kenarda bekletilir istenen şekilde dilimlenir , şerbetimiz hazırlandıktan sonra biraz ılıması için bir kenarda bekletilir ikiside ılıdıktan sonra şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi için bekletilir mümkünse üsütünü ayrı bir kapla kapatın , tatlımız şerbeti çekip soğuktan sonra üzerine ağız tadınıza göre hindistan cevizi, fındık veya antep fıstıkları ile süsleyin
- Şerbet ve tatlının ılık olmasına dikkat edin
- Tatlmızı yapıp bir gün buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olucaktır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder