Ben Bulgaristan göçmeniyim bizde Kapama derler ama Arnavutlar Büryan der gerçi onlar biraz farklı yapıyor soğan ve kırmızı tız biber ekliyorlar pirincin içine o şekilde de güzel oluyor
Ölçü olarak da siz Kişi sayınıza göre tavuk but,baget veya gogus ne kullanmak istiyorsanız o şekilde ayarlayabilirsiniz
Malzemeler:(Orta boy Tepsi için)
- 7 ad but veya kişi sayınıza göre ayarlayabilirlisiniz
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1,5 lt tavuk suyu
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
- karabiber
- Butları bir güzel yıkadıktan sonra bütün olarak haşlıyoruz
- Pirinç ve bulguru yıkayıp suyunu süzdürüyoruz
- Kapamayı yapacağımız tepsinin içine sıvıyagımızı koyup pirinç ve bulguru 4-5 dakika kadar kavuruyoruz
- Kavurduktan sonra pirinç karışımı tepsinin her tarafına eşit gelecek şekilde düzeltiyoruz
- Ilık tavuk suyumuzu pirinçleirn üzerine döküyoruz ve haşlanmış olan tavuğumuzu pirinçlerin üzerine diziyoruz terayağımızı tavukların üzerine sürüyoruz , tuz ve karabiberi serpistiriyoruz birkaç dakika önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pirinçlerimiz suyunu çekene ve tavuğumuzun üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Ilık olarak servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder