Malzemeler
- 1,5-2 kg
şeftali - 1 su bardağı toz şeker
- 3-4 ad limon tuzu
Yapılışı
- Çekirdekleri çıkarılmış şeftaliyi küp küp doğrayın tencereye koyun ,toz şeker serpip seftalinin kendi suyunu salması için 2-3 saat kadar bekletin.
- Şeftaliler suyunu saldığında tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte çok karıştırmadan kaynamaya bırakın.Arada tahta kaşıkla dikkatli bir şekilde karıştırın
- Yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başlayan reçele, limon tuzunu atıp kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak sıcak kavanozlara dolurup kapağını kapttıktan sonra ters çevirin daha sonra afiyetle tüketin
- Toz şekeri arzuya göre bire bir ölçüde kullanmayı tercih edebilirsiniz.
- Pişirme aşamasında erimemesi için sert şeftaliler tercih edebilirsiniz
- Reçeli çok fazla karıştırmadan pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder