Siz taze fasulyeyi nasıl yaparsınız önce soganı sotelermisiniz yoksa çiğden hepsini koyarmısınız?
Ben genelde çiğden koyar az su ile kısık ateşte pişirişim nefis oluyor , bazende bu sefer yaptığım gibi sıra sıra dizerim sunum olarak da harika oluyor , sizin için detayları ile birlikte video cektim tıklayıp izleyebilirsiniz
Malzemeler
YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAMANIZ YETERLİ İNTAGRAM 'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ :@LEZZETDURAGİ
Ben genelde çiğden koyar az su ile kısık ateşte pişirişim nefis oluyor , bazende bu sefer yaptığım gibi sıra sıra dizerim sunum olarak da harika oluyor , sizin için detayları ile birlikte video cektim tıklayıp izleyebilirsiniz
Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 ad orta boy kuru soğan
- 2 ad domates
- tuz
- 1 su bardağı su
- İnce uzun şekilde kesilen taze fasulye daha bereketli ve şık bir görüntüsü oluyor.
- Domatesin lezzet verdiği suyuna da ekmek banmak, serbest
- İnce ince kesilen taze fasulye ve domatesin suyu yeterli olacağından ayrıca su eklemenize gerek yok
- Kuru soğanları ve domatesleri küp küp kesin.
- Fasulyeleri güzelce yıkayıp uç kısımlarını alıp, kılçıkları varsa ayıklayıp önce boydan sonra ortadan kesin.
- Zeytinyağını tencereye dökün
- Bir kat fasulyeyi tencereye dizin soğan ve domatesi üzerine dökün tuz serpiştirin kalan fasulyeleri üzerine dizin.
- Üzerine biraz zeytinyağ ve 1 su bardağı suyu dökün.
- Kapağını kapattığınız tencereyi kısık ateşte yaklaşık 40 dk.kadar pişirin.
- Pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra soğması için kenarda bekletin soğuktan sonra bir servis tabagını tencerenin üzerine kapatıp ters çevirn ve servise hazır
YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAMANIZ YETERLİ İNTAGRAM 'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ :@LEZZETDURAGİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder