Yeşil domatesi bu hafta semt pazarında görünce aldım aslında niyetin Reçel yapmaktı ama bir akşam yemeğe değişik ne yapsam diye bakınırken bu tarifi gözüme çarptı iyi ki de çarpmış :) artık vazgeçilmez bir tarif oldu benim için yeşil domatese denk geldiğimde mutlaka yapılacaklar arasına girdi bile
Bu efsane tarif Chef Mehmet Gürs'ten @gursmehmet
Biz 3 kişiyiz bizim için bu ölçü tam geldi
Malzemeler:
- 4 ad Yeşil Domates
- 2 adet Havuç
- 5 diş Sarımsak
- 5 adet Arpacık soğan
- 6-7 adet Bebek patates
- 100 ml Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Domatesleri 1 santimlik halkalar halinde kesip tencereye koyun
- Havuç, sarımsak ve soğanları temizleyin
- Havuçları verev , soğanları ve sarımsakları ortadan ikiye bölün
- Patatesleri bir fırça yardımıyla temizleyin
- Tüm sebzeleri domateslerin üzerine yerleştirip Zeytinyağını sebzelerin üzerine dökün ve sebzelerin 1/3'üne gelecek şekilde sıcak su ekleyip tuzunu atın
- Tencerenin çapında olucak şekilde bir yağlı kağıt kesip ortasını delin
- Sebzeleri kağıtla örtüp, kapağını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dk pişirin
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder