Derin bir kabın içine ılık süt,su,
sıvıyağ ve mayayı koyup karıştırın.
Üzerine unun bir kısmını ve tuzu ekleyip
yoğurun,kalan unu azar azar ekleyip yumuşak
- bir hamur elde edene kadar yoğurun
15-20 dk mayanması için ılık bir ortamda bekletin.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı
tereyağını ve sıvıyağı koyup eritin,
içine unu ve tuzu koyup unun kokusu çıkana
kadar kavurun ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Mayalan hamurdan yaklaşık
15-16 beze olucak şekilde ayırın, ayrı bir kapta un ve nişastayı
karıştırıp her
bezeyi ince bir yufka olucak şekilde açalım.Bir kabın içinde kalan tereyağını
eritin.
Kete iki şekilde yapılabilir 1.ci si Açılan yufkayı tereyağ ile
yağlayalım ve yufkayı dört parmak
kalınlığında şeritler halinde keselim ve her
bir şeriti ayrı ayrı elimize saralım alt
kısmını hamuru bastırarak kapatalım
üstten 1 yemek kaşığı kavrulmuş un koyup üst kısmını da
kapatıp avuç içimiz ile
bastırarak yuvarlak bir bir şekil verelim yağlanmış tepsiye dizelim.
Veya açılan
yufkayı tereyağ ile yağlayıp kenarlarını katlayalım ve kare şekline getirelim
unlu
karışımı ortasına yaydıktam sonra zarf şekli verip katlayalım ve yağlanmış
tepsiye dizelim.
Tüm bezeler için istenen şekli uygulayıp yağlanmış tepsiye
dizin ketelerin üzerine yumurta
sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 190
derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk üzeri ve altı kızarana
kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder